UVJETI KORIŠTENJA KLIK.HR INTERNETSKIH STRANICA

ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o. omogućuje Vam korištenje usluga i sadržaja KLIK.hr-a regulirano ovim uvjetima. Smatra se da su korisnici KLIK.hr i svih pridruženih stranica i servisa u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Također Vas upućujemo na našu Policu privatnosti, koja sadržava naše obveze i postupanje prema Vašim osobnim podacima.

PRIHVAĆANJE UVJETA KORIŠTENJA

ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o., iz Zagreba, Radnička cesta 39, vlasnik je ovih internetskih stranica, kojima ujedno i upravlja, a korisnici im pristupaju pod ovim Uvjetima korištenja.

MOLIMO VAS DA PRIJE KORIŠTENJA OVOG PORTALA PAŽLJIVO PROČITATE SLJEDEĆE UVJETE KORIŠTENJA. PRISTUPOM NA OVE STRANICE ILI KORIŠTENJEM BILO KOJEG DIJELA OVOG PORTALA, NJEGOVA SADRŽAJA ILI USLUGE, SUGLASNI STE S OVIM UVJETIMA KORIŠTENJA I OBVEZANI NJIMA. UKOLIKO NISTE SUGLASNI SA SVIM UVJETIMA KORIŠTENJA, NE MOŽETE SE KORISTITI SADRŽAJEM NI USLUGAMA NA OVIM STRANICAMA.

PROMJENE UVJETA KORIŠTENJA

ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o. zadržava sva prava na to da, sukladno svojoj diskrecijskoj ocjeni, mijenja, zamjenjuje ili ukida izgled, sadržaj i uvjete korištenja KLIK.HR-a, kao i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio KLIK.hr-a, i to bez obveze prethodne najave.

Ukoliko je promjena takva da se može smatrati suštinskom, ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o. će korisnike o tome obavijestiti objavom na ovim stranicama. ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o. ima diskrecijsko pravo ocijeniti što se smatra suštinskom promjenom, pri čemu će postupati u dobroj vjeri i s pažnjom dobrog gospodarstvenika. Vaša je odgovornost upoznati se s takvim promjenama. Nastavak korištenja sadržaja i usluga na ovim stranicama nakon objave suštinskih promjena predstavlja Vaš pristanak i suglasnost s istima.

SADRŽAJ I USLUGE

Pod uvjetom da korisnik u potpunosti prihvaća ove uvjete, ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o. omogućuje mu korištenje određenih sadržaja i usluga, detaljnije opisanih na samoj stranici. Usluge i sadržaj uključuju, ali nisu ograničene na, sve usluge i sadržaj koje pruža ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o., kao i ponudu materijala prikazanih, odaslanih ili provedenih na ovim stranicama ili kroz sadržaje i usluge (materijali uključuju, ali nisu ograničeni na: tekst, komentare posjetitelja, poruke, informacije, podatke, grafičke prikaze, novinarske članke, fotografije, slike, ilustracije, softver, audio i videouratke).

Prihvaćanjem ovih uvjeta korisnik se slaže da će sadržaj i usluge KLIK.hr-a uključivati reklame, obavijesti, poruke administratora i slične poruke nužne za redovito obavještavanje posjetitelja/korisnika portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja KLIK.hr-a.

ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o. zadržava pravo na promjenu, privremenu obustavu, odgodu i prestanak prikazivanja ili pružanja bilo kojeg sadržaja, usluge i/ili internetksih stranica, u bilo koje vrijeme, iz bilo kojeg razloga, bez prethodne obavijesti. ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o. također ima pravo ograničiti pristup određenim uslugama, sadržajima i dijelovima istih, bez prethodne najave.

REGISTRACIJA KORISNIKA

Kao uvjet korištenja sadržaja i usluga na ovim stranicama, korisnik je obvezan registrirati se i odabrati korisničko ime i lozinku.

U postupku registracije korisnik se obvezuje navesti točne, potpune i važeće informacije potrebne za registraciju. Suprotno postupanje smatrat će se kršenjem ovih uvjeta korištenja i može rezultirati trenutnim zatvaranjem korisnikova korisničkog računa.

ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o. zadržava pravo na odbijanje registracije, kao i na ukidanje ili uskraćivanje mogućnosti korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, i to bez prethodne najave i/ili objašnjenja.

Korisnik je dužan čuvati podatke o svome korisničkom računu te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem njegova korisničkog računa, kao i za sve sadržaje objavljene pod njegovim korisničkim imenom.

Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane njegovim korištenjem usluga KLIK.hr-a.

PONAŠANJE KORISNIKA

Kao uvjet korištenja, ovime se obvezujete da se nećete koristiti sadržajem i/ili uslugama KLIK.hr-a na način koji je nezakonit i/ili suprotan s uvjetima korištenja ili u svrhe za koje nije namijenjen od strane ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o.

Korisnik je posebno suglasan da se neće koristiti sadržajem i uslugama KLIK.hr-a kako bi:

 • se lažno predstavljao kao druga pravna ili fizička osoba i/ili korisnik KLIK.hr-a, te kako bi istima naštetio, zastrašio ih ili im prijetio;
 • objavljivao, prenosio i/ili razmjenjivao sadržaj koji je u suprotnosti s pozitivnim hrvatskim zakonodavstvom i međunarodnim konvencijama, zatim sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, rasistički, šovinistički, pornografski, predstavlja govor mržnje ili je neprikladan na bilo koji drugi način;
 • objavljivao, prenosio i/ili razmjenjivao informacije za koje korisnik zna ili je morao znati da su lažne, a čije bi objavljivanje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima;
 • objavljivao bilo koju radnju koja je ilegalna ili neautorizirana. Ukoliko ste posjetitelj iz inozemstva, ovim putem prihvaćate sve pozitivne propise Republike Hrvatske vezane za ponašanje korisnika na internetu i prihvatljiv sadržaj na internetu.
 • objavljivao, prenosio i/ili razmjenjivao sadržaj namijenjen prikupljanju, čuvanju i/ili objavljivanju lozinki, korisničkog imena ili bilo kojih osobnih podataka korisnika KLIK.HR-a;
 • objavljivao, prenosio, slao i razmjenjivao sadržaj koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme;
 • manipulirao informacijama u svrhu skrivanja izvora sadržaja koji se objavljuje na KLIK.HR-u ili šalje pomoću njegovih usluga;
 • poduzimao radnje kojima bi nametao pretjerano i nerazmjerno opterećenje infrastrukture KLIK.HR-a, i/ili kojima bi se miješao ili pokušavao miješati u redovit i pravilan rad KLIK.hr-a, i/ili kojima bi zaobilazio bilo kakve mjere zaštite ili ograničenja pristupa na KLIK.hr;
 • reklamirao ili tražio od bilo kojeg korisnika da kupi ili proda bilo kakav proizvod i/ili uslugu. Smatra se kršenjem ovih pravila i korištenje informacija dobivenih iz sadržaja na stranicama za kontaktiranje korisnika kako bi mu se reklamirao, predstavio ili prodao proizvod bez njegovog eksplicitnog dopuštenja, kao i svako objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja; Kršenjem ovih pravila smatra se i korištenje informacija dobivenih iz sadržaja na stranicama za kontakt s drugim korisnikom kako bi mu se bez njegova eksplicitnog dopuštenja reklamirao, predstavio ili prodao neki proizvod, kao i svako objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja drugim korisnicima bez njihova pristanka ili traženja;
 • objavljivao ili prenosio sadržaje ili komentare s linkovima koji vode na affiliate programe, multi-level marketinške sheme, stranice ili blogove na kojima se sadržaj upotrebljava u drugačije svrhe ili teme koje nemaju veze s sadržajem;
 • prodavao ili prenosio svoj profil na drugu osobu.

ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o. zadržava pravo na uklanjanje bilo kojeg prava ili usluge, kao i korisničkog računa, u bilo koje vrijeme i sukladno diskrecijskoj ocjeni (pogotovo po pritužbama ili tvrdnjama trećih osoba).

Svaki je korisnik osobno odgovoran za svoju interakciju prema ostalim korisnicima KLIK.hr-a. ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o. ima pravo, ali ne i obvezu, nadzirati rasprave između korisnika.

PRAVILA KLIK.hr FORUMA

Prilikom sudjelovanja na KLIK.hr Forumu obavezno je poštivati pravila ponašanja koja su definirana ovdje. Pravila su podložna promjenama o čemu će svi članovi KLIK.hr-a biti obaviješteni putem poruka i obavijesti vidljivih iz svih podforuma.

Nakon registracije moguće je promijeniti inicijalnu lozinku, te ispuniti detaljan korisnički profil. Promjena e-mail adrese povlači generiranje nove lozinke koja će biti poslana na novu e-mail adresu korisnika. Sve unesene informacije biti će vidljive ostalim korisnicima KLIK.hr Foruma (osim e-mail adrese, koju je moguće sakriti i ne prikazati ostalim korisnicima).

Članovi KLIK.hr Foruma u potpunosti su odgovorni za sve informacije ili datoteke koje objavljuju i za objavljeni sadržaj nije odogovoran vlasnik KLIK.hr Foruma.

Na KLIK.hr Forumu vrijede sljedeća pravila:

 1. Nije dozvoljeno objavljivati materijale koji na bilo koji način krše zakone Republike Hrvatske - svi materijali koji vrijeđaju, diskriminiraju, prijete, pozivaju na mržnju na nacionalnoj, rasnoj, religijskoj i seksualno orijentiranoj osnovi; materijali koji su uvredljivi, vulgarni, prijeteći, ugrožavaju tuđu privatnost i slično, bit će uklonjeni, a njihovi autori sankcionirani.
 2. Nije dozvoljeno objavljivati bilo kakav materijal zaštićen copyrightom koji ne pripada korisniku osobno ili vlasniku KLIK.hr Foruma.
 3. Zabranjeno je utjecati na administratore i moderatore KLIK.hr Foruma na način da se ignoriraju njihova upozorenja i poruke, a korisnici koji se ogluše na upozoravajuće poruke biti će kažnjeni zabranom pristupa.
 4. Zabranjeno je objavljivati privatne podatke drugih korisnika KLIK.hr Foruma.
 5. U skladu s policom privatnosti, svi podaci koje ste naveli prilikom registracije ostat će tajni, osim u slučaju policijskog ili sudskog naloga na osnovu kojeg je KLIK.hr dužan ustupiti informacije o IP adresi korisnika.
 6. Potrebno je pisati konkretne naslove vezane uz temu ili problematiku o kojoj se želi eraspravljati - sve teme koje neće zadovoljiti ovo pravilo bit će zatvorene i izbrisane.
 7. Administratori i Moderatori KLIK.hr Foruma nisu ni u kojem pogledu odgovorni za podatke koje korisnici objavljuju.
 8. Zabranjeno je iznošenje ikakvih brojki vlastite ili tuđe reputacije, žaljenje na negativnu reputaciju, traženje reputacije (bilo pozitivne ili negativne) i dijeljenje iste bez ikakvog razloga. Reputacije će biti praćene kako bi se ustanovilo po kojem principu korisnik daje reputaciju drugom korisniku KLIK.hr Foruma, a reputacijski sustav je namijenjen nagradi pojedinca koji sudjeluje i pomaže drugim korisnicima.
 9. Zabranjeno objavljivati reklame usluga i proizvoda, te širiti spam i flood poruke u tematskim forumima. Oni korisnici koji budu ignorirali ove zabrane biti će kažnjeni zabranom pristupa kroz određeno vremensko razdoblje.
 10. Potpis svakog korisnika pojavljuje se u svakom postu i ne smije biti duži od 8 linija teksta, te je zabranjeno povećavanje veličine slova u navedenom tekstu.
 11. Prilikom svakog unošenja korisničkog nicka i lozinke na KLIK.hr bilježi se korisnička IP adresa, čime se omogućava zabrana pristupa korisnicima koji su prekršili uvjete korištenja KLIK.hr Foruma. Ukoliko neki korisnika KLIK.hr Foruma prekrši navedena pravila, pozivamo Vas da nas o tome obavijestite putem e-maila: webmaster@klik.hr

Svaki ispisani post na KLIK.hr Forumu izražava mišljenja, stavove i uvjerenja njihovih autora, a nikako ne vlasnika, administratora i moderatora KLIK.hr Foruma. Funkcija administratora i moderatora je održavati komunikaciju usklađenu s osnovnim pravilima KLIK.hr Foruma, no zbog velike količine sadržaja koji se kreira moguće je očekivati da se pravodobno ne sankcionira korisnike koji se ne ponašaju u skladu s pravilima.

KLIK.hr Forum može sadržavati linkove na druge internetske stranice i datoteke, nad kojima KLIK.hr nema kontrolu i čiju primjerenost, kvalitetu i korisnost ne može osigurati, no ukoliko se ustanovi neusklađenost takvog sadržaja s pravilima korištenja KLIK.hr Foruma, biti će odmah uklonjen.

KLIK.hr Forum zadržava pravo uklanjanja ili izmjene bilo kojeg dijela objavljenih informacija, bez posebne najave i/ili obavijesti autoru spornog materijala, za koje se smatra da se na bilo koji način protivi uvjetima i filozofiji KLIK.hr Foruma.

AUTORSKA PRAVA

Sadržaj i usluge na KLIK.hr-u zaštićeni su autorskim pravima. Ne smiju se reproducirati, distribuirati ni na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez prethodnog izričitog pisanog pristanka ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o., kao ni na bilo koji način koji može uzrokovati štetu ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o. ili bilo kojoj trećoj strani.

Sadržaj i usluge objavljeni na KLIK.hr-u mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika, i to uz poštivanje sljedećih uvjeta:

 • sadržajima i uslugama korisnik se koristi na vlastitu odgovornost;
 • korisnik se smije koristiti sadržajima i uslugama jedino uz poštivanje autorskih i srodnih prava KLIK.hr-a i trećih osoba;
 • korisnik ne smije činiti nikakve modifikacije na sadržajima i uslugama bez prethodnog izričitog pisanog pristanka ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o.;
 • na korištenim sadržajima i materijalima KLIK.hr-a, ukoliko priroda stvari to dopušta, mora stajati: “Copyright © 2007. ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o., Sva prava pridržana.”
 • na svim korištenim sadržajima i materijalima, ako priroda stvari to dopušta, moraju biti vidljive napomene o autorskom pravu, zaštitni znak, žig, logo i slično;

Svako pregledavanje sadržaja i usluga, preuzimanje datoteka ili bilo kakvo drugo korištenje sadržaja i usluga na KLIK.hr-u podrazumijeva da korisnik prihvaća ove uvjete.

LINKOVI NA DRUGE INTERNETSKE STRANICE I SADRŽAJI DOBIVENI OD KORISNIKA

KLIK.hr sadrži i dokumente, podatke, informacije te veze s drugim internetskim stranicama (linkovi) koje su kreirale treće osobe, koji će se, kad god je to moguće, kao takve i označavati. ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o. nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim internetskim stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti za sadržaj na internetskim stranicama koji su kreirale treće osobe.

ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o. ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici te ne može jamčiti točnost, izvor ili kvalitetu takvog sadržaja. KLIK.hr nije ni na koji način odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja nastale korištenjem KLIK.hr-a. ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o. zadržava pravo na to da sadržaj koji objavljuju ili razmjenjuju njegovi korisnici upotrebljava u promotivne svrhe.

NAKNADA

Korisnik će sam nadoknaditi štetu i neće za nju držati odgovornima niti će potraživati naknadu od ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o., njegovih osnivača, klijenata, isporučitelja opreme i zaposlenika, ako je šteta proizašla iz korisnikova pristupa KLIK.hr-u, njegova korištenja sadržaja i usluga na istom, povrede uvjeta korištenja — od strane korisnika ili treće osobe koja se koristi njegovim korisničkim računom ili povrede prava intelektualnog vlasništva, autorskih i srodnih prava.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

Korisnik potvrđuje svoju suglasnost da ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o. nema nadzor niti dužnost poduzeti bilo kakvu radnju, niti se može smatrati odgovornim nad sljedećim čimbenicima, niti ima dužnost poduzeti bilo kakvu radnju i smatrati se odgovornima za sljedeće čimbenike:

 • za to koji se korisnik koristi uslugama i sadržajima KLIK.hr-a;
 • za učinak koji sadržaj i usluge na KLIK.hr-u imaju ili bi mogli imati na korisnike;
 • za način na koji korisnici interpretiraju sadržaj i usluge na KLIK.hr-u;
 • za radnje koje će korisnik poduzeti ili bi mogao poduzeti pod utjecajem sadržaja i usluga dostupnih na KLIK.hr-u.

ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o. NIJE ODGOVORAN KORISNIKU NI TREĆIM OSOBAMA ZA ŠTETU, BILO IMOVINSKU ILI NEIMOVINSKU, POSREDNU ILI KOLATERALNU, KOJA JE POVEZANA S KORIŠTENJEM SADRŽAJA I USLUGA NA KLIK.hr-u ILI PROIZLAZI IZ NJEGA. PRIHVAĆANJE ODRICANJA OD ODGOVORNOSTI ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o. NUŽAN JE PREDUVJET KORIŠTENJA SADRŽAJA I USLUGA KLIK.hr-a.

ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o. NE GARANTIRA KORISNICIMA SLJEDEĆE: DA JE SADRŽAJ NA KLIK.hr-u PREZENTIRAN BEZ POGREŠAKA; DA ĆE INTERNETSKE STRANICE I USLUGE KLIK.hr-a FUNKCIONIRATI BEZ POGREŠAKA I PREKIDA; DA ĆE ISTI BITI ODGOVORAN ZA VAŠE POTREBE ILI NAMJERAVANE UPORABE; DA IMPLEMENTACIJA TAKVOG SADRŽAJA NEĆE NARUŠAVATI PATENTE, AUTORSKA PRAVA, ŽIG ILI OSTALA PRAVA TREĆIH.

Isporučitelji treće strane, što uključuje Google, koriste kolačiće da bi prikazivali oglase koji se temelje na korisnikovim prethodnim posjetima vašoj web-lokaciji.

Pomoću DART kolačića Google i njegovi partneri poslužuju oglase korisnicima temeljem njihovih posjeta vašoj web-lokaciji i/ili drugim web-lokacijama na internetu.

Korisnici mogu isključiti korištenje DART kolačića na stranici za isključivanje oglašavanja.

NIŠTAVOST I MJERODAVNO PRAVO

Ukoliko se za neku odredbu iz ovih uvjeta nađe da je ništava ili pobojna, to neće utjecati na primjenu ostalih odredbi iz ovih uvjeta.

Korisnik nije ovlašten dati na korištenje, prenositi ili podlicencirati ove uvjete bez prethodne izričite pisane suglasnosti ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o.

ADRIA MEDIA ZAGREB d.o.o. ovlašten je dati na korištenje, prenijeti ili licencirati ove uvjete bez ičije daljnje privole.

Na ove uvjete se primjenjuju pozitivni pravni propisi Republike Hrvatske, sukladno kojima su i sastavljeni.

U slučaju spora primjenjuje se mjerodavno pravo Republike Hrvatske.

Zahvaljujemo Vam na korištenju internetskih stranica KLIK.hr-a!