04 Hype

Sony Ericsson Xperia Ray

Sony Ericsson Xperia Ray pametni je telefon baziran na Android operativnom sustavu koji savršeno odgovara ženama ili nježnijim muškarcima, a savršeni je suputnik u crnoj torbici atraktivne plavuše

Prije svega važno je napomenuti jednu stvar: ovo je manji i tanji aparat nego biste očekivali, no što time dobiva krajnji korisnik?

Fascinantne dimenzije 111x53 mm, zaokružene su sa 9.4 milimetara debljine.

U usporedbi sa već prisutnim ''pametnjakovićima'' na tržištu kao što su Samsung Galaxy S2, Apple iPhone 4 i HTC Sensation, osobama sklonijim manjim (ali tehničarima) telefonima, ruka će krenuti sama od sebe.

Ispod ''haube'' nalazi se solidna kamera 8 megapikselne razlučivosti uz mogućnost HD video snimanja, Android 2.3.3 Gingerbread, HSUPA / HSDPA i 1GHz procesor.

Ray sjedi udobno u ruci, a njegovih 100g težine ne ostavlja dojam da se uopće tamo nalazi.

Ako postoji telefon ''za izlazak'' koji bi nenametljivo stao u stražnji džep uskih traperica tada je to definitivno ovaj.

Na stražnjoj gornjoj strani nalazi se objektiv fotoaparata i bljeskalica, dok je podnožje rezervirano za zvučnik okrunjen Sony Ericsson logom.

S lijeve strane smješten je mikro usb priključak za punjenje i sinkronizaciju,a desno tipka za regulaciju glasnoće.

Na gornjoj strani, srećom lako primjetjivo, ugrađen je ''uključi-isključi'' prekidač pored 3.5mm priključaka za slušalice po vlastitom izboru.

Prednji dio prilično je minimalistički. Ispod ekrana nalaze se samo tri tipke.Na sredini najveća ''Home'', druge dvije su ''povratak'' i ''postavke''.

Sony Ericsson Xperia Ray prikazuje istu razlučivost kao i Xperia Arc. Nevjerojatan zaslon, što znači 480 x 854 piksela.

No, to je puno manje, na 3,3 inča, u odnosu na Xperia Arcovih 4,2 inča, što znači puno veću gustoću.Boje u cjelini izgledaju fantastično uz nevjerojatnu jasnoću.

Unutra Raya nalazi se 1GB memorije, iako je samo 300MB dostupno korisniku, i utor za micro SD kartice.

Uz uređaj dolazi 4 gigabajtna kartica što može izgledati malo za današnje korisnike, no s niskim cijenama memorijskih kartica to ne bi trebalo predstavljati preveliki problem za one željne ''većeg prostora''.

Xperia Ray 2

Dostupan je u nekoliko boja uključujući zlatnu, crnu, roza i bijelu, očigledno s prilično širokom ciljanom skupinom. Bez želje za poticanjem stereotipa Sony Ericsson Xperia Ray pametni je telefon baziran na Android operativnom sustavu koji savršeno odgovara ženama ili nježnijim muškarcima, a savršeni je suputnik u crnoj torbici atraktivne plavuše.

 

Objavi na Facebooku

FACEBOOK KOMENTARI: