Napisao: Nikola Pušonjić 04 Hype

Bjelorusija zabranila strane internetske stranice

Dragi Vođa Kim Jong Il nije se ni ohladio, a već ima oponašatelje i to - u Europi!

Dok cijeli svijet barem naoko slavi i raduje se razvitku tehnologije i on-line komunikacije, predsjednik Bjelorusije Aleksander Lukašenko nije baš neki fejsbukovac ili tviteraš.

Ne samo da je dekretom zabranio korištenje društvenih mreža nego od danas građani Bjelorusije ne mogu posjećivati ni strane internetske stranice!

Od sada Bjelorusi mogu surfati nepreglednim prostranstvima bjeloruskog cyberspacea - od stranica Komiteta za poljoprivredu pa sve do osobnih stranica Lukašenka samog. Prava sreća! Tko bi uopće gubio vrijeme na Wikipediji kada sve piše u Sovjetskoj enciklopediji! A Google? Pravac u Narodnu biblioteku pa guglaj!

Internet je, pored DNR Koreje (Najbolje Koreje) i sada Bjelorusije, snažno cenzuriran još samo u Iranu i Kini, a čak je i bradati Fidel dopustio slobodno surfanje...

Izgleda da je trend među diktatorima i diktatorčićima zabranjivati internet, ali znate kako se kaže: ''If your government shuts down your Internet, you shut down your government!'' Pa da vidimo tko će dulje!

 

Objavi na Facebooku

FACEBOOK KOMENTARI: