03 Hotcool

San Pellegrino Beach Festival otkrio prve izvođače

Odličnim groovy tulumom u zagrebačkom Maraschinu uz nastup britanskog Soopasoula najavljeni su prvi izvođači drugog umaškog San Pellegrino Beach Festivala koji će se održati od 28. do 30. lipnja.

Ove godine po prvi puta u Hrvatsku dolaze nizozemci Kraak & Smaak i naravno već residenti festivala funk atrakcija Smoove & Turrell. Britanski dvojac ste nedavno imali priliku slušati u Pepermintu u sklopu Funk & Soul turneje, groznice koja se nastavlja i polako širi Hrvatskom, kao poslastica za sve one željne izvorne klupske glazbe.

Kraak & Smaak (NL)

Jedinstveni zvuk koji proizlazi iz ove glazbene kutije, fantastično je iskustvo za sve koji slušaju Kraak & Smaak. Wim Plug, Mark Kneppers i Oscar De Jong srž su ovoga izvrsnog benda, a kako sami o sebi vole reći, zaljubljenici su u vinyl i festivale, optimizam i duboku elektronsku stranu funka. Dok je sve više kopija, a glazba se doživljava kroz postotke i zaradu, Kraak & Smaak nas podsjeća na doba kada se glazba voljela, slušala i razumjela, nije slučajno što sa nizozemskog prijevoda Kraak & Smaak znači "hrskavo & ukusno".

Počeli su kao breakbeat funk bend, a to i dan danas najviše vole puštati. Budući da svako od njih ima različite ukuse, kasnije su ukomponirali elektroniku, jazz i još neke druge alternativnije stilove u svoju glazbu. Kao glazbene idole vole izdvojiti Gil Scott Hermana, Marvina Gaya, Kraftwerk, Autechre, a od starijih tu je svakako i Bill Withers. Iza sebe imaju tri studijska albuma, remixeve za Jamiroquaia, Fort Knox Five, Smoovea, Richard Dorfmeistera, Fedde le Grand, Junkie XL, Maxwell, Sam Sparro, Darwin Deez, Hurts, Sander Kleinenberg i druge. Najveći hit ovog benda "Squezze Me", srušio je top ljestvice slušanosti, i doveo Kraak & Smaak na sam vrh današnje klupske scene. S posljednjeg albuma "Electric Hustle" je skinut singl "Let's Go Back".

www.kraaksmaak.com

Smoove & Turrell (UK)

Smoove & Turrell su dvojac koji dolazi iz Newcastlea, a karakterizira ih nastup u kojemu Turrell prekrasnim vokalom prati Smoovea na gramofonima. Nakon uspjeha prvog albuma Antique Soul i singla "I Can't Give You Up" postali su planetarno poznati te kao headlineri punili i preko 10 000 ljudi na Glastonbury festivalu. Sljedeći album  Eccentric Audio izvrsno je prošao u Engleskoj, Japanu, Australiji sa hitovima poput "Slow down", "Hard Work" ili "Higher".

www.smooveandturrell.com

Fotogalerije

Objavi na Facebooku

FACEBOOK KOMENTARI: