Napisao: Damir Strugar 03 Hotcool

Autori originalnih komičnih clipova, javite nam se na mail urednik@klik.hrLegendarni istarski zafrkanti Fric i Ptica lete visoko...

Nekadašnji glazbenici kultne punk rock grupe "KUD Idijoti", basista dr Fric alias Nenad Marjanović i bubnjar Ptica alias Diego Bosusco, oduvijek su u sebi imali urođeni smisao za humor, šalu i zafrkanciju

U potrazi za autentičnim domaćim humorom, u rubrikama "Lol" i "Lolclip" od sada ćemo objavljivati radove talentiranih timova i pojedinaca koji izmiču oku mainstreama. Među njima su, paradoksalno, i autori iz Istre sa desetcima godina "u nogama", ali koji zasad rijetko dolaze do publike koja gleda "nacionalne" tv kanale.

 

Legendarni pulski zafrkanti Fric i Ptica, ljudi su za koje je svatko u Istri čuo ili im se bar jednom u životu nasmijao. Nekadašnji glazbenici kultne punk rock grupe "KUD Idijoti", basista dr Fric alias Nenad Marjanović i bubnjar Ptica alias Diego Bosusco, oduvijek su u sebi imali urođeni smisao za humor, šalu i zafrkanciju. Nakon bogate glazbeničke karijere, nakon čak petnaest godina sviranja u "Idijotima" i snimljenih čak devet albuma, dvojac Fric i Ptica nastavljaju 1998. godine karijeru kao voditelji na Radio Maestralu. Vrlo brzo svojim otkačenim stilom i vrhunskom improvizacijom osvajaju radio-eter i postaju najpopularniji voditelji u Istri.

 

Paralelno s time,pokreću i obrt "Čempres" kojeg mnogi pamte po serijalu tiskanih majica s vrhunskim ironičnim i komičnim porukama, te knjizi "Ukrudbene pojebnice". Godine 2000. u vlastitoj produkciji, u suradnji sa redateljom Zoranom Mikletićem, pokreću serijal TV-emisija "Duty Free Show". U iduće dvije godine emitirano je na pulskoj lokalnoj Televiziji Nova i tadašnjoj mreži CNN čak 25 emisija, sa više od 150 vrhunskih skečeva. Osim skečeva, ekipa DSF - Marjanović, Bosusco i Mikletić snimaju kratkometražni film "Mito i korupcija - MIK", s kojim 2002. godine na festivalima u Zagrebu, Beogradu i Mostaru osvajaju nagrade publike i salve smijeha! Nakon toga snimaju i kratkometražni film "Rijetke istarske životinje" u kojem se autori i protagonisti poigravaju na smiješan način sa istarskim posebnostima.

 

2003. godine trojac "Duty Free Show" potpisuje i predugovor sa RTL Televizijom, vjerujući u afirmaciju na nacionalnoj sceni, no suradnja i realizacija kasnije nije uspostavljena. Kontakt je kasnije pokušan i sa drgum producentskim kućama i agencijama,  ali zagrebačka vrata istarskim humoristima i komičarima zasada su  još uvijek zatvorena...No, tko zna,možda interesa ipak bude.

Objavi na Facebooku

FACEBOOK KOMENTARI: