03 Hotcool

GJUTORAK ”HEART & ART” @ GJURO2, 3.4.

U utorak 3.4. s početkom u 22h, u sklopu novog kulturno-umjetničkog programa pod nazivom „Gjutorak Heart & Art“, otvorit će se skulpturalno-fotografska izložba mladog kipara Petra Popijača čija prisutnost u galerijskom svijetu iz dana u dan raste.

Njegov rad ove je godine otkupila Erste banka te je bio predstavljen u sklopu nedavne izložbe „Erste fragmenti 8" u MSU-u. Izlagao je u sklopu nekoliko skupnih izložbi, a imao je i samostalnu izložbu 2010. godine u Gradskoj galeriji u Zaboku. U Gjuri će biti predstavljeni neki od radova koji polako postaju njegov zaštitni znak- reljefni odljevi ljudskih glava koncentrirani na mimiku lica - rad u kojem je teško ne prepoznati utjecaj slavnog friza Jurja Dalmatinca na katedrali Sv. Jakova u Šibeniku, a osim toga Petar će predstaviti i skulpturalno-fotografsku izložbu pod nazivom „Koncept želje - suživot skulpture i grada", rad sastavljen od jedne skulpture i serije fotografija kroz koji umjetnik na vrlo originalan i inventivan način pokušava svoj rad uklopiti u prostor grada.

Uz njega svoj će rad pod nazivom „Imaginacija života" predstaviti fotograf Ognjen Karabegović. „Imaginacija života" ciklus je od dvanaest, većim dijelom eksperimentalnih, fotografija u kojima Ognjen predstavlja život utopljen u Umjetnosti, veliča kreaciju pretpostavljajući zakone imaginacije onim prostorno-logičkim, do zla boga dosadnim i repetitivnim oblicima stvarnosti.

Popratni program uključuje i modnu reviju Morane Vukov, predstavljanje dizajnerskog branda Art by Petra Žabčić i web portala OmnisArt specijaliziranog za prodaju unikatnih, hand made proizvoda od nakita i odjeće pa sve do fotografija i slika kretivaca, umjetnika i zanatlija. Za glazbeni dio zaduženi su DJ Labosh, Dj-ica Maya i DJ Batis, troje žanrovski raznorodnih Dj-a tako da ćete biti u prilici čuti muziku u rasponu od no disca, preko world musica pa sve do postrocka. Naravno, tu je i obavezna pop punk, rock, indie slušaona Zezanje by DJ Gogo. Program traje do 4h, a upad je besplatan.

Objavi na Facebooku

FACEBOOK KOMENTARI: