Fotogalerije

Da je krkanje bolje od seksa, to vam je već jasno

Na otok koji stranci ipak ne izbjegavaju unatoč tome što ima njima potpuno neizgovorljivo ime, pošli smo usred turističke sezone. Susreli smo se s hordom Talijana koja hara po tamošnjim restoranima i pobjegne a da ne plati. Zato smo se odlučili držati birtija, samo piti i ništa ne jesti!

Danas znamo da sudbini ne možeš pobjeći. Nije nam se slučajno dogodilo krivo prestrojavanje na Bosiljevu i nismo slučajno završili na Krku umjesto Braču (ne serite, napili ste se i niste znali što radite kao i obično, trebali biste se ispričati čitateljima što ste ih slagali u prošlom broju, op. ur.). Kao što nisu slučajno zvijezde Krčkih noći bili Berekini koje pozdravljamo uz poruku da se vidimo dogodine, vjerojatno na Bolskoj večeri.

Prve naše večeri na Krku besciljno smo bauljali istoimenim starim gradom kada se prolaz u kamenom bedemu učinio mogućim izlazom iz nezavidne situacije u kojoj smo se našli. U nepreglednim labirintima zdanja iza kamenog bedema nabasasmo na našu domaćicu koja nas je zaštitnički otpratila do WC-a. Iscjedimo par kapi reda radi, duboko udahnemo i prepustimo se sudbini. Ova nam se nasmiješi. I to ne podrugljivo. ‘Jeste obišli cijeli Volsonis?', uslijedilo je pitanje domaćice. ‘Nismo, bi li nam pokazala?'… I uslijedio je još jedan krug po labirintu, ovaj put uz objašnjenje. Uz sve vrtove, galerije, podrumske bazenčiće u kojima izvire more i sve što ovo prekrasno zdanje nudi, nas se nekako najviše dojmio još uvijek neistraženi podrumski hodnik, kroz koji bismo kopanjem nakon tri dana stigli do trezora banke. Kramp i lopatu bismo još i nabavili, ali tri je dana za nas prevelik zalogaj. Mi vam za 20% (zatvorska kazna se ne računa) dajemo polazišnu i krajnju točku, a smjer odredite sami. Posluži li vas sreća i zgoditak odlučite pošteno proslaviti, spustite se na rivu do Case dei Frangipani. Terasom što se preko rive proteže do koktel-odjeljka dominira čista petica pozamašne Slovenke. Trud svakog plesača-udvarača ona nagradi pa terasa i mobilni plesni podij odišu plesom i veseljem.

Zanemarimo li nekoliko tisuća štovatelja Berekina, stimuliranih jeftinim vinom i lovrancem (malo jači gemišt), Casa je mjesto na Krku s najluđom atmosferom. Doduše, sličan recept s DJ-em na terasi pokušava primijeniti i caffe Melody, smješten na pola puta između kraja rive i krčkog kružnog toka. No za atmosferu kao u Casi ipak nedo-staje tajni sastojak. Instrumentalist što prati DJ-a ili vesele Slovenke, procijenite sami. Svirate li gitaru, ili nedajbože flautu, izbjegavajte svoju vještinu javno iskazivati. Moglo bi se to svidjeti slučajnim prolaznicima. Okupljanje i bučanje grupe od dvadesetak mladih, nakon netom završenog koncerta koji je okupio tek koju tisuću pijanih - što turista, što mještana - predstavlja ozbiljno kršenje javnog reda. Rastjerani jakim snagama MUP-a mogli biste zaraditi i prekršajnu prijavu inspektora u civilu. Bespotrebnost izlaganja rizicima prekršajne prijave tim je veća ako znamo da vas jedva tri minute hoda dijeli od Disco Junglea, gdje neometano u veselju možete dočekati jutro. Zdanje uređeno u stilu, hm, jungle obiluje preplanulim djevama dubokih dekoltea, isprćenih guzica, zubi blještavih kao lanci oko vratova momaka što nalakćeni na šank njihov zanosan ples gledaju. U oko upada i DJ koji stylingom neodoljivo podsjeća na Moralesa, a onda i djevojka koja se nekako ne uklapa u cijelu priču. Na njenu pojavu isključi nam se i onaj refleks koji u navedenom okruženju obično isključi uho. I shvatimo da DJ majicu nema ne zato što uzor u Davidu M. vidi, nego što kao Tarzan izgledati želi.

Čak krici jači nego Tarzanovi Junglom odzvanjaju, a puštaju ih umjetnici s DJ-evih ploča. Sreću potražismo u Malinskoj. Već na parkiralištu kluba Boa dalo se naslutiti što nas unutra čeka. Uz skupe aute idu i sk…, ovaj, glamurozne cure. U separee nismo baš zavirivali pa ne možemo sa sigurnošću tvrditi koliko su glamurozni vlasnici voznog parka. Plesnim podijem dominiraju ipak nešto manje glamurozni mužjaci, a svima im je zajedničko da su malo statični, što ostavlja, vjerojatno krivi, dojam da se baš ne zabavljaju. Osim jedne djevojke duuubokog dekoltea. Vjerojatno Slovenka!

Probajte svakako, možda su se glamurozne dame zaželjele šarma. I pred kraj da vas pitamo. Bahata budala je nabildani redar ispred kluba koji odiše glamurom ili brko dobroćudnog izgleda, čuvar disco pečata što na ruke posjetitelja (prosjek godina 14) udara? Krivo! Redari pred Boom su profesionalno i uljudno odradili svoje. Eto, bit ćemo skromni i reći da smo obišli stotinjak disco-klubova po Hrvatskoj, a u Malinskoj nam se prvi put dogodilo da nas nisu pustili. Bili smo ljuti, htjeli smo psovati i vrijeđati brkatu bahatu budalu koja ne zna za Klik jer vjerojatno čita Glas Hrvatske stranke umirovljenika, a onda smo tugu ubili internetom i otišli do galerije slika na službenim stranicama Crossroada i sve što možemo reći je: ‘Hvala, brko, što nas nisi pustio. Pitaj gazdu za povišicu, zaslužio si!’

TOP FAJF:

, , Vinkovci, , Slunj